torsdag 6 december 2012

4, 5 och 6 december kalender

Nu höll jag nästan på att svära på min fina kalender, men det är ju inte kalendern jag är irriterad på utan mig själv för att jag glömmer blogga om den hela tiden. Jag är verkligen ursämst på det här med att blogga! Jag fattar inte folk som bloggar hur de har tid? Jag tycker att jag har fullt upp hela dagen och sen på kvällen hinner jag kolla mina bloggar som jag faktiskt vill läsa innan det är dags att mysa med min lilla goding till man som man inte sett på hela dagen. Sen var den dagen borta!


Men nu ska vi göra en liten återblick på de senaste dagarnas kalender:

Kalender:
Här hänger den så fint i hallen.

Morgondagens tomte med en pepparkaksgris i.


4dec.

Idag var det nagellack på schemat och oj vad glad ungen blev! Hon är nästan lika glad i nagellack som jag och hon blir så glad när hon får välja vilken färg hon ska ha. Men när hon får välja så blir det nästan alltid rött eller rosa för det är hennes favoriter. Sen ska hon ha topplack också så att det "toka snabbt" som Tuva säger. Sen sitter hon där med sina små söta knubbiga fingrar och viftar som mamma har lärt henne. Man får inte nudda naglarna och man ska låta luften torka dem genom att vifta med händerna i luften. Mitt lilla gryn!

5dec.

Idag stod det egentligen film på listan men då jag inte hittat någon bra film så tog vi fram leksakstidningen, sax, klister och pennor och satte igång med lite pyssel istället som jag vet att hon älskar. Och jag måste få lov att skryta lite men min dotter klipper banne mig bättre än många sexåringar som jag har träffat! Hon har fattat det där med att man ska öppna och stänga och hur man håller i den rätt. Så en klapp på axeln på MIG!
Och medens syrran pysslar så måste ju Leia också få göra lite skoj? Jodå hon hittar skoj att göra så fort mamma ska ut med soporna :P Men är barnen nöjda är mamma nöjd. Och så länge det inte är nått farligt som de kan ha ihjäl sig på och jag bara är i närheten så skit samma, lek på!

Påsen med alla andra påsar i att oslagbart roligast. Speciellt när man tror att det är förbjudet :P
Trollunge!
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man gör nått så trixigt som att klippa!

 

6dec. 

Idag blev det julkort! Idag skulle det pysslas igen och vi gjorde fyra kort som ska skickas. Tuva bestämde vilka som skulle få korten och det blev "Maja, Isa, fafa och momo" ( Maja, Felicia, farfar och mormor). Så nu står de i köket och hon är så stolt över sina kort måste jag få säga! Och skriva sitt namn är väldigt roligt också, hon ljudar tillsammans med mig när vi skriver T U V A, Tuva skriker hon då i ett stort glädjetjut! Ja Tuva står det där, vad duktig du är tjuter jag lika högt!
Leia fick också lite roligt idag om ni oroar er för att jag bara gör kul saker med Tuva, vi var på öppna förskolan idag med grannen och hennes söta tös och röjde lite. Så härligt att bara sitta och prata skit med andra mammor och fullkomligt ignorera oredan här hemma. Love it!


Med mycket möda och stort besvär ;)
Lägg till bildtext


Bortsett från kalendern så har det inte hänt så mycket här hemma. Jacke jobbar och sliter och jag försöker att hålla huset upprätt med disk, mat, städning, tvätt, barn och julpyssel. Men det är snö ute nu och det gör faktiskt så att jag mår mycket bättre. Har varit så hängig hela hösten men nu är det ljust och härligt ute så nu tar vi nya tag! Var -12,7 ute idag när vi skulle till förskolan och Tuva sätter sig i vagnen med Leia och säger "burr mamma kallt!" Jaa Tuva det är kallt, vi får ta filt på oss säger jag stoppar om henne, då drar hon ner sin filt lite och tar Leias filt och drar upp den över näsan på henne. "Leia näsa kallt också!". DET är syskonkärlek! Syskonkärlek!1 kommentar:

  1. Ska man hinna blogga så får man strunta i det där mysandet med gubben sånt har man inte tid med då ;)

    SvaraRadera