tisdag 19 maj 2015

Jobb, barn och bin

Idag var första dagen på nästan en vecka som man var på jobbet. Så underbart skönt! Älskar att vara med mina barn men ibland så är det mindre kul att vara med en treårstrotsig unge och en prepubertal 5 åring som tror att hon vet och kan allt. 
Så vi kastade in barnen på förskolan och ett kort ögonblick så tittade jag bakåt för att kolla att de inte var ledsna. Varav jacke säger förskräckt; man tittar aldrig tillbaka!!! Hahaha de kan sluka en med blicken tydligen. 

Men sen kommer man till jobbet, har en jättebra inskolning, träffat massa härliga barn och vuxna och njuter av livet. Och jaaaa det är skillnad på barn på förskola och sina egna barn. Barnen på förskolan är man med kanske max 15 minuter per barn och man är flera vuxna som kan turas om med deras utbrott, blöjbyten, söva, duka, klä på. Visst det är fortfarande många barn men man har stöd från andra vuxna och man har roligt med likasinnade. Att vara den som gör allt skälv hemma med barn och hushåll och bara vara själv med utbrotten kan få vem som helst att bli lite koko efter en vecka. 


 Förresten fick ett tips från Naturskyddsföreningen hur vi kan hjälpa våra små bin nu på sommaren. 


Väldigt smart och snyggt!! Bi har massor av bin här hemma som är solitära och utan tagg så att de är så välkomna så :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar